kép

 

Ki szánná rá magát arra, hogy egyedül kezdjen nyelvet tanulni? Miért tenné?

A csoportos nyelvtanulásnak hihetetlen a közösségi és motivációs ereje, mert a más-más erősséggel rendelkező társaink előtt nem érezzük, hogy mi gyengébbek vagyunk. Egy magántanárral eltöltött óra nem adhatja azt az élményt,  amit egy kis csoport hangulata nyújt. Az óra interaktívabb, kommunikáció-központúbb – hiszen vélemények ütköznek – egy szóval életszerűbb. Nem beszélve arról az előnyről, hogy észrevétlenül is rögzülnek az új dolgok, miután többször halljuk őket.

És mennyivel olcsóbb ez a tanulási forma!!!


 

kép2

 

Mitől jó egy nyelvsuli?

Lényeges, hogy túl sokan ne üljenek az órán, hogy mindenkire legyen idő odafigyelni. Nálunk max 8 fő a csoportlétszám, felsőfokú csoportokban 6. Fontos, hogy ne az elavult nyelvtan-központú, hanem a kommunikációra épülő oktatást vállalja be az iskola. (A modern nyelvvizsgák – EURO, CAMBRIDGE  garanciák erre) Nagy előny, ha egy nyelviskola rendelkezik saját vizsgarendszerrel és vizsgáztat, mert ez feltételezi tanárai kiváló felkészültségét és a legmodernebb tananyagok és technika meglétét. A minőségi nyelvoktatásnak ára van, ne higgyünk a nagyon olcsó óradíjakban – a tapasztalt tanárokat meg kell fizetni. A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének tagjaiban nem lehet csalódni!


 

kép3

 

Miért kell nyáron intenzív tanfolyamra járni? 

Csak a nyelvre kell koncentrálni (nincs fizika!!).- Van idő mindenre: szerepjátékot játszhatsz, vitázhatsz, rövid videókat nézhetsz, kifejtheted ezekről a véleményedet, a többiek meghallgatnak…, vagyis napi 4-5 órában nem hallasz magyar szót, nyelvi környezetben vagy. Ideális időzítés közvetlenül nyelvvizsgázás előtt, mert teljesen friss lesz a tudásod.
A nyelvnek való „kitettség” sűrűbb, nincs időd elfelejteni, amit tanultál, mert másnap újra előveszed, és így sokkal könnyebben rögzül. Ez a tanulási forma nagyon időtakarékos, mert például egy nyári kurzuson 3 hét alatt fél év anyagát tudod megtanulni. Ugyanakkor az intenzitása miatt rendkívül hatékony.


 

kép4

 

Egészen más élményt és egy életre szóló motivációt ad egy nyelvet az „anyaországban” tanulni.
A 60 éve működő angliai partneriskolánkba 12 éves kortól bárki mehet. Anglia több városában (Brighton, Eastbourne, London-Highgate) gyönyörű környezetben, minden szintű nyelvi csoportban tanulhatsz megfizethető áron, és bekukkanthatsz az angol családok mindennapi életébe is.
A 16 éven aluliak sincsenek kizárva, mert ők bentlakásos kurzusokon, nagy hírű angol egyetemek kampuszain laknak, tanulnak és szórakoznak úgy, mint Nottingham, Oxford, Canterbury és Bournemouth.


 

kép5

 

Ingyenes, letölthető APPLIKÁCIÓK és nyelvtanuló programok állnak rendelkezésre a telefonodon, vagy/és tableteden, amelyekről  néhány éve még senki sem álmodott.
Az ANKI, MANGO, MONDLY, PLAYPHRASE.ME, QUIZLET és a DUOLINGO programokkal például kávézás közben is tanulhatsz nyelvet.
Jelölj ki magadnak minden nap egy pici időszakot, amikor játékos  formában, vagy egy barátoddal vetélkedve ezt a jópofa módot használod nyelvtanulásra. Tanároknak ajánljuk a KAHOOT app-ot. Ezek nagyszerű és kényelmes anyagok, melyekkel jól kiegészítheted a nyelvtanulás hivatalosabb formáit.


 

kép6

 

Svéd tudósok vizsgálták, hogy mi történik az agyunkban, amikor nyelvet tanulunk.
Fiatal angol, német, arab nyelven tanuló kiskatonák intenzív oktatása során MRI vizsgálatok segítségével megállapították, hogy a nyelvtanulás látható módon növeli az agy speciális részeinek méretét, míg a kontroll csoportnál  változást nem tapasztaltak.
Aki több, mint egy nyelvet beszél, annak bizonyítottan jobb a memóriája, kreatívabb, és szellemileg több a rugalmassággal rendelkezik, mint egynyelvű társainak. (The Guardian)