615x353xUB-english-teaching-methods.jpg.pagespeed.ic.hfRxv5D0D-

Egy jó tanár ösztönzi a tanulókat

 

Angol nyelvet tanító tanároknak ajánljuk

A nyelvvizsgákkal kapcsolatos minden változásról,  új információról folyamatosan tájékoztatjuk, konzultálunk.
Társalgás anyanyelvű tanárral!
Kérésükre egész iskolai csoportok szintfelmérését vállaljuk.


 

Házhoz jövő ingyenes vizsgafelkészítő foglalkozások és próbavizsgák

A vizsgafelkészítő foglalkozásokat és próbavizsgákat olyan tanárok figyelmébe ajánljuk, akik szeretnék maximalizálni a nyelvvizsgára készülő diákok eredményességét.

2017-ben:

- több, mint 60 foglalkozás,

- 40 próbavizsga

- mintegy 25 településen volt megtartva.

A foglalkozások:

- másfél órás, interaktív foglalkozások,

- a diákokkal való közös gondolkodásra és munkára építenek,

- magyarul vannak megtartva, de a bemutatott anyagok angol nyelvűek.

Az előadások teljes anyagát az iskola rendelkezésére bocsájtjuk, amiket szabadon felhasználhatnak a tanárok és a diákok.

Milyen foglalkozásokat tartunk?

1. „Írni jó! – Íráskészség fejlesztő foglalkozás nyelvvizsgára készülőknek”

Az Írni jó! foglalkozás segít a diákoknak, hogy gondolkodva közelítsenek a szövegalkotáshoz. Több szövegtípus alapján, gondolkodtató és játékos gyakorlatok (pl. bocsánatkérő levél írása tanárnak) segítségével együtt vonjuk le a fontos következtetéseket, tudatosítva a diákokkal, hogy az írásnál milyen szerepe van a tervezésnek, az átgondolásnak és a szelektálásnak.

„[A diákok] jobban írnak, mint azelőtt. Talán legalább olyan fontos: én jobban tanítom az írást, mint azelőtt. ezért dupla köszi!” (Prievara Tibor kollégánk visszajelzése)

További részletes információ itt.

2. „Top tippek az Euroexam nyelvvizsgákra készülő diákoknak”

Az állandóan frissített Top tippek foglalkozás során a diákok az egynyelvű Euroexam vizsgák négy vizsgarészével kapcsolatban kapnak konkrét felkészülési tippeket, ötleteket, illetve példákat, elsősorban online formában elérhető felkészülési anyagokról. A nyelvi minták a megrendelők igényei szerint lehetnek angol és/vagy német nyelvűek.

Mindent megtudtam, amire kíváncsi voltam, a tippek hasznosak, célravezetők és szórakoztatók voltak.” (Avasi Gimnázium, Miskolc)

További részletes információ itt.

3. „Dumáljuk meg! − Tippek, anyagok a Beszédkészség vizsgára, éles próbavizsgával”

Ez a kizárólag a Beszédkészség vizsgarészre felkészítő foglalkozás a diákoknak szóló hasznos tanácsokon túl a kollégák felkészítő munkáját is segíti. A tanulási és vizsgatippek közös átgondolása után a résztvevők közül két önként vállalkozó diák rögtön kipróbálja magát egy „igazi” szóbeli próbavizsgán (B2-es vagy C1-es szinten), és ennek tapasztalatait a foglalkozás legvégén megbeszéljük.

„Szuper volt, hogy minden egyes szóbeli vizsgafeladatról kaptunk ötleteket, felkészülési tippeket! Az emailben megkapott diasort újra átnéztem nyugiban, és még több dologra felfigyeltem benne.” (Szent István Gimnázium, Budapest)

További részletes információ itt.

A próbavizsgák

A foglalkozások mellett vagy azok kiegészítéseként, az iskolák sok éve mérik fel helyben a diákok nyelvtudását, felkészültségük szintjét különböző próbavizsgákkal az Euroexam Nyelvvizsga Központ, vagy vidéki vizsgahelyeink közreműködésével. A résztvevő diákok – típustól függően – a próbavizsga befejezése után azonnal megtudják eredményüket, és egy héten belül személyre szóló visszajelzést, felkészülési tippeket kapnak emailben a Vizsgaközponttól.

1. Ingyenes “Instant” írásbeli próbavizsga: 4 vagy 5 feladat kb. 60 percben (típustól függően); Minden angol és német, B2 vagy C1 szinten elérhető „Instant” próbavizsga a Reading/Lesen és Listening/Hörverstehen vizsgarészek feladataira épül.

2. „3az1-ben” írásbeli próbavizsga: az egynyelvű vizsga 8, írásban megoldandó feladatát tartalmazza (Reading/Lesen, Writing/Schreiben, Listening/Hörverstehen). A vizsgadolgozatokat a Vizsgaközpont munkatársai javítják kb. 1-2 hét alatt. A „3az1-ben” írásbeli próbavizsga ára 2000 Ft diákonként.

3. Beszédkészség (Speaking/Sprechen) próbavizsga: Egy tapasztalt szóbeli vizsgáztatónk házhoz megy, és tanulópárokkal végigcsinálja a teljes Beszédkészség vizsgát, és minden diák teljesítményét röviden értékeli, felkészülési tippeket is adva nekik. A Beszédkészség próbavizsga díja is 2000 Ft tanulónként.

A próbavizsgákról további részletes információ itt.

Érdeklődés és jelentkezés

Ha szeretnék, hogy a felsorolt programok valamelyike „ellátogasson” iskolájukba, kérjük, keresse fel nyelviskolánkat az ITT található elérhetőségek egyikén.

Írj nekünk!