cambridgr hossuúBritish-Council

Vizsgázz könnyedén!

Vizsgázz könnyedén!

2018-as vizsgaidőpontokat itt találod

Intézményünk a Cambridge English vizsgáit Magyarországon szervező British Council bejelentett vizsgahelye. A hozzánk jelentkező vizsgázók a következő lehetőségek közül választhatnak: FCE, CAE, CPE. Mindhárom papír alapon, illetve a CAE számítógépen is letehető.

Exam_refund_banner_936x120

 


 

Mit érdemes tudni a Cambridge English nyelvvizsgáról?

Cambridge Exams -  soha el nem évülő, nemzetközileg elismert nyelvvizsgák

Más nyelvvizsgák egy része elévül, vagyis bizonyos idő után már nem érvényes vizsgadokumentum.

Ez a vizsga nem csak egy papír, hanem valódi, piacképes nyelvtudást takar. Ha jobb munkahelyet keresel itthon vagy külföldön, akár külföldi egyetemen szeretnél tanulni, ez a te nagy lehetőséged. Itt találsz folyamatosan frissülő listát arról, hogy hol fogadják el világszerte.

A Cambridge-i Egyetem egynyelvű angol vizsgái valódi nyelvtudást mérnek és sokkal többet nyújtanak, mint pusztán egy nyelvvizsga-bizonyítványt: a vizsgákra való felkészülés segít a vizsgázóknak lépésről-lépésre tanulni és fejleszteni beszéd- és íráskészségüket valamint írott és hallott szövegértésüket.

Különlegessége: A Cambridge English vizsgaközpont lehetőséget ad arra, hogy egy-egy KER (Közös Európai Referenciakeret) szintet (pl. B1) többféle Cambridge nyelvvizsgával lehessen megszerezni, illetve egy vizsgával több szintet lehessen elérni. Ezzel kapcsolatos további információkat erre a linkre kattintva, a “Kiterjesztett bizonyítvány” rész alatt olvashattok!

Ha szeretnéd megtudni, hogy az új eredményed régi rendszerben hány pontnak felel meg vagy a 2015 előtti vizsgád az új skálán hány pontot jelent, akkor erre a linkre kattintva tájékozódhatsz!

Magyarországon a PET, FCE, CAE és CPE vizsgákat az Oktatási Hivatal – Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (OH-NYAK) egynyelvű, komplex vizsgákként akkreditálta, ezzel igazolva, hogy vizsgáink szakszerűek, megalapozottak és a magyar törvényi előírásoknak megfelelnek. Vizsgázóink tehát sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak a következő szinteken:

PET: egynyelvű, komplex, B1 szint

FIRST (FCE): egynyelvű, komplex, B2 szint

ADVANCED (CAE): egynyelvű, komplex, C1 szint

PROFICIENCY (CPE): egynyelvű, komplex, C1 szint

Ezekről bővebb információt ide kattintva olvashatsz!

A vizsgarészekkel kapcsolatos tudnivalókért kattints a vizsgatípusra:

Preliminary - First Advanced - Proficiency

A vizsgatípusokra kattintva ingyenes próbateszteket találsz:  

PETFCECAECPE


 

COMPUTER BASED

A Cambridge nyelvvizsga minden hónapban számítógépen (Computer Based – CB) is letehető, ami praktikus, költség- és időtakarékos megoldás, és nem utolsó sorban két héten belül megtudod az eredményedet.

A  vizsga tartalmilag nem, csak formailag különbözik a papíralapútól. Az egyes részek válaszait a programban kell rögzíteni, de mellette lehet jegyzetelni papíron. A Writing résznél a program számolja a szavakat is, ami nagyon hasznos a terjedelmi előírás betartása szempontjából.

Ha úgy érzed otthonosabban használod az egeret és billentyűzetet, mint a tollat és a papírt, akkor ez a vizsga Neked való!

Ezen a linken oktatófilmeket és próbateszteket találhatsz a “Számítógép alapú vizsgáknál” rész alatt! 

Fontos tudnivaló: Nyelviskolánkban min. 6 fő esetén tudjuk biztosítani a Computer Based típusú nyelvvizsga szóbeli részének lebonyolítását. Ellenkező esetben erre Budapesten kerül sor.


 

A vizsgák iránt érdeklődők és leendő vizsgázóink figyelmébe ajánljuk a következő két honlapot:

-       A British Council Cambridge English vizsgákról szóló, folyamatosan frissülő honlapja sok egyéb hasznos információ mellett – leírja a választható vizsgákat, a jelentkezés és a vizsgák menetét és feltételeit, a Vizsgaszabályzatot, valamint az eredményekkel kapcsolatos tudnivalókat is. Itt választhatja ki vizsgájának időpontját és helyszínét, és innen érheti el az online regisztrációs felületet is.

-       A Cambridge English Language Assessment angol nyelvű honlapja minden, a vizsgákkal kapcsolatban felmerülő kérdésére választ ad. Részletes információt kínál a bizonyítványok szintjeiről és nemzetközi elismertségéről, a vizsgák felépítéséről, feladatsorairól és értékeléséről. Rengeteg segítséget nyújt továbbá a felkészüléshez is hanganyaggal és megoldási kulcsokkal illetve példákkal együtt elérhető (papír és számítógép alapú) mintafeladatsorok, valamint vizsgatippek és ingyenesen hozzáférhető tanulási segédanyagok formájában.


A vizsgák ára:

Cambridge First (FCE) – B2 – középfok: 47.800 Ft

Cambridge Advanced (CAE) – C1 – felsőfok: 49.500 Ft

Cambridge Proficiency (CPE) – C2 – felsőfok: 51.000 Ft


 Jelentkezés

Erre a vizsgára kizárólag  ONLINE lehet jelentkezni:
https://esolreg.britishcouncil.org/Hungary

Ezen az oldalon  fizethetsz otthonról kényelmesen bankkártyával illetve közvetlenül a British Council számlaszámára: 10800007-77237006-00000000 (Citibank Zrt.– Ne felejtsd el megírni a megjegyzés rovatba, hogy ez nyelvvizsgadíj).


 A Cambridge English által kiállított nemzetközi, illetve az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált bizonyítványokról bővebb információkat talál a British Council Vizsgaeredményekről szóló oldalán.

A nyelvvizsgák akkreditációjával kapcsolatban részletesebben az Oktatási Hivatal NYAK honlapján tájékozódhat.

 Ha a vizsgákkal vagy az angol nyelvű honlaptartalommal kapcsolatban bármilyen kérdésed felmerül, keress minket bátran!

Még néhány hasznos link:

Írj nekünk!